Volendammers verslikken zich in FC Dordrecht

FC Dordrecht - FC Volendam: 3 - 2 (3 - 1)

29 april 2022 / Keuken Kampioen Divisie

FC Volendam heeft zich op vrijdagavond verslikt in tegenstander FC Dordrecht. Er werd met 3 - 2 verloren aan de Krommedijk. In een wedstrijd waarin vooral FC Dordrecht de maat van de wedstrijd bepaald, gunde Wim Jonk twee debutanten een invalbeurt. Jay Koorndijk en Billy van Duijl mochten hun eerste minuten maken in het eerste elftal.

FC Volendam begon niet goed aan de wedstrijd tegen FC Dordrecht. Al binnen tien minuten had de thuisploeg al twee keer geprobeerd om doelman Filip Stanković te passeren. Na een klein half uur sloegen de Schapekoppen voor het eerst toe. Mauro Savastano ontsnapte uit de rug van Walid Ould-Chikh vandaan en werkte de voorzet van Christian Conteh tegen de touwen. Nog geen tien minuten later verdubbelde de Dordtenaren de voorsprong. Stijn Meijer ging alleen op Stanković af en faalde niet in de één-op-één situatie.

Wederopstanding

Met een 2 - 0 achterstand probeerde FC Volendam de rug weer te rechten. Dat lukte ook, via Robert Mühren kwam de aansluitingstreffer op het bord. Vervolgens kwamen de mannen van Wim Jonk opnieuw in de buurt van het Dordtse doel. Gaetano Oristanio kreeg een voorzet op maat, die de Italiaan richting het doel kopte. Daar werd hij gestuit door keeper Liam Bossin. De Ierse doelman had een katachtige reflex in huis om de Volendammers van de gelijkmaker af te houden.

De thuisploeg sloeg vervolgens vlak voor de rust uit het niets weer toe. De Spaanse middenvelder Pascu draaide zich open en schoot de bal buiten bereik van Stanković. Met een 3 - 1 ruststand doken beide teams de kleedkamer in voor de rust.

In het tweede bedrijf probeerden de Volendammers de aanvallende dreiging een nieuwe impuls te geven. Daryl van Mieghem verkleinde bijna de marge naar één, maar zag zijn spectaculaire vrije trap op de bovenkant van de lat landen. Invaller Lequincio Zeefuik stuitte ook op de Dordtse goalie. De grote spits liep alleen op Bossin af, maar de keeper kon met z’n kleine teen voorkomen dat de Volendamse equipe dichterbij kwam. Franco Antonucci kondigde nog een slotoffensief aan door op fraaie wijze de bal van buiten de zestienmeter in het doel te schieten, maar het mocht niet meer baten. Met zijn treffer tekende hij voor de 3 - 2 eindstand.

25’ Mauro Savastano 1 - 0
34’ Stijn Meijer 2 - 0
36’ Robert Mühren 2 - 1
44’ Pascu 3 - 1
83’ Franco Antonucci 3 - 2

FC Dordrecht: Liam Bossin, Jerailly Wielzen (85’ Jurrian Hobbel), Toine van Huizen, Anouar El Azzouzi, Mauro Savastano, Jari Schuurman (80’ Alessio Miceli), Pascu (69’ Kevin Vermeulen), Ersin Zehir, Christian Conteh (69’ Sergio Tremour), Jacky Donkor (80’ Jaymillio Pinas), Stijn Meijer

FC Volendam: Filip Stanković, Walid Ould-Chikh, Alex Plat, Damon Mirani, Josh Flint (24’ Jay Koorndijk), Franco Antonucci, Boy Deul (73’ Billy van Duijl), Gaetano Oristanio (69’ Kevin Visser), Daryl van Mieghem, Martijn Kaars (69’ Lequincio Zeefuik), Robert Mühren.