FC Emmen eerste bekerhorde voor FC Volendam

dinsdag 26 oktober, 20:00 uur

25 oktober 2021 / Keuken Kampioen Divisie

Na de 0 - 1 overwinning op Jong AZ afgelopen vrijdag, staat komende dinsdagavond FC Emmen op de stoep. De Drentse degradant, met dorpsgenoot Jari Vlak in de gelederen, is de eerste tegenstander in de TOTO KNVB Beker van het seizoen voor Wim Jonk en zijn mannen. De aftrap dinsdagavond is om 20.00 uur in het Kras Stadion.

Na een stroeve start, met slechts één overwinning in de eerste vijf duels, heeft FC Emmen zich inmiddels goed herpakt. De formatie van Dick Lukkien won zes van zijn laatste zeven duels en bezet de vierde plaats op de ranglijst. De laatste twee wedstrijden werden met 1-2 gewonnen van TOP Oss en Roda JC. Bij de Emmenaren moeten de Volendammers rekening houden met Jeredy Hilterman. De schutter, die in de zomer overkwam van FC Utrecht, wist vijfmaal te scoren tot nu toe. Daarnaast valt het aantal tegendoelpunten op: met elf ingecasseerde treffers beschikt de Drentse club over de meest solide defensie. Het duel is behalve voor Jari ook voor broer Dion en Boy Deul bijzonder. Jari Vlak verruilde vorige winter De Dijk voor de Oude Meerdijk, terwijl doelman Dion dit seizoen een vertrouwd gezicht is in de selectie van Jonk. Tot een debuut in het eerste kwam het voor Dion Vlak nog niet. Deul speelde tussen 2014 en 2016 voor FC Emmen.

In balans

FC Volendam en FC Emmen hebben een rijke historie in de Keuken Kampioen Divisie. Dinsdag zal de eerste keer zijn dat beide teams elkaar ontmoeten in beker verband. Er werden al 36 duels onderling gespeeld. De balans is daarin vrijwel gelijk. Zestien overwinningen, vijf gelijke spelen en vijftien verliespartijen. Het laatste duel vond plaats in het seizoen 2017-2018. De Volendammers wonnen met 2 - 3 in Emmen. Doelpuntenmakers waren Gijs Smal, Gerry Vlak en Enzo Stroo. Van het team dat destijds in Emmen won, staan er nog maar twee Volendammers onder contract. Alex Plat en Kevin Visser speelden allebei tijdens dat duel.

Laatste vijf wedstrijden

06-04-2018 | FC Emmen - FC Volendam: 2 - 3
Gijs Smal, Gerry Vlak en Enzo Stroo

24-11-2017 | FC Volendam - FC Emmen: 2 - 3
Nick Doodeman en Enzo Stroo

03-02-2017 | FC Emmen - FC Volendam: 3 - 1
Bert Steltenpool

26-08-2016 | FC Volendam - FC Emmen: 0 - 1

01-04-2016 | FC Emmen - FC Volendam: 1 - 0

Losse kaartverkoop

Voor het bekerduel met FC Emmen zijn seizoenkaarten niet geldig. Dit betekent dat elke fan een los ticket nodig heeft. Klik hier om online je kaart te bestellen. Ook kun je op de wedstrijddag je ticket kopen aan de stadionkassa's. Voor deze wedstrijd geldt een 1-op-4 regeling: per persoon kun je dus vier tickets aanschaffen.

Coronacheck app

Voor dit duel worden de maatregelen van de Rijksoverheid gevolgd. Daarom heb je naast een wedstrijdkaart ook een negatieve testuitslag, herstel- of vaccinatiebewijs nodig. Dit bewijs dien je middels de gratis CoronaCheck app bij toegang te tonen. Ben je nog niet volledig gevaccineerd of heb je nog geen vaccinatiebewijs? Dan dien je binnen 24 uur voor aanvang van de wedstrijd een eenmalige gratis sneltest te doen via testenvoortoegang.nl. Let op: dit verloopt niet via FC Volendam.

Zorg dus voor een werkende QR Code. Die krijg je:
- 14 dagen na je laatste vaccinatie;
- of via een herstelbewijs, waarmee je aantoont dat je corona hebt doorstaan. Hiervoor dien je positief te zijn getest door de GGD. Ook dient je positieve coronatest ouder dan 11 dagen te zijn en niet langer geleden dan 180 dagen.
- of bij een negatieve test via Testen Voor Toegang. Deze is 24 uur geldig.

Tekst: Maarten Schuijl
Foto's: Fred Rotgans

 Laatste nieuws