FC Volendam kan op vroege zondagmiddag winstreeks naar vier tillen

zondag 1 november 2020,12:15 uur

28 oktober 2020 / Keuken Kampioen Divisie

Met drie gewonnen wedstrijden op rij en achttien gescoorde doelpunten ontvangt FC Volendam vol vertrouwen FC Eindhoven. Op de vroege zondagmiddag gaat de formatie van Wim Jonk voor een uitbreiding van de winstreeks. De aftrap is om 12.15 uur en het duel is live te bekijken via FOX Sports 1.

FC Volendam verbrak afgelopen weekend de nodige records. Voor het eerst in de historie van de eerste divisie scoorde een team drie wedstrijden op rij meer dan vijf goals in één wedstrijd. Bovendien was het 38 jaar geleden dat FC Volendam zeven doelpunten maakte in één wedstrijd. De 7-1 overwinning op FC Dordrecht betekende tevens de grootste zege onder trainer Wim Jonk. Het Nieuwe Oranje lijkt de flow te pakken te hebben.

De Rooij wordt gemist

FC Eindhoven startte het seizoen behoorlijk sterk met zeven punten uit vier wedstrijden. De grote man in die periode was Kaj de Rooij, die met doelpunten en assists de uitblinker was. De aanvaller speelt inmiddels voor NAC Breda en vanaf die periode ging het FC Eindhoven minder voor de wind. Van de vier wedstrijden zonder De Rooij wonnen de Eindhovenaren er slechts één. Dat was afgelopen weekend van Jong AZ (3-0). Ook voor de TOTO KNVB Beker ging het onderuit. FC Emmen was te sterk: 2-0.

De ploeg van voormalig FC Volendam-trainer Ernie Brandts bezet op dit moment de twaalfde plaats op de ranglijst en pakte evenveel punten. Jens van Son (topscorer met twee goals) en de Spanjaard Iker Pozo, gehuurd van de Engelse grootmacht Manchester City, vallen het meest in het oog.

Laatste onderlinge duel gewonnen

FC Volendam ontmoette FC Eindhoven in totaal 41 keer. In twintig wedstrijden kwamen de Volendammers winnend over de streep. Er werd tegen FC Eindhoven slechts zes keer verloren. Het laatste onderlinge duel werd in Brabant afgewerkt. Het werd toen een 1-4 overwinning voor FC Volendam. Gijs Smal (2x), Nick Doodeman en Francesco Antonucci maakten de treffers voor Het Nieuwe Oranje. De laatste keer dat FC Volendam thuis won van FC Eindhoven was in het seizoen 2017-2018. Onder andere Joey Veerman (foto hierboven) was trefzeker in het met 3-2 gewonnen duel. De balans over de laatste vijf ontmoetingen is gelijk. Het elftal van Wim Jonk won twee keer, het werd één keer gelijk en twee keer werd er verloren van de Brabanders.

Laatste vijf wedstrijden

06-12-2019 | FC Eindhoven - FC Volendam: 1 - 4
Gijs Smal (2x), Nick Doodeman, Francesco Antonucci

18-01-2019 | FC Volendam - FC Eindhoven: 1 - 3
Nick Doodeman

19-10-2018 | FC Eindhoven - FC Volendam: 1 - 1
Teije ten Den

02-03-2018 | FC Volendam - FC Eindhoven: 3 - 2
Enzo Stroo, Nick Doodeman, Joey Veerman

13-10-2017 | FC Eindhoven - FC Volendam: 1 - 0

Twitter & Insta Story

De wedstrijd FC Volendam - FC Eindhoven wordt live uitgezonden op FOX Sports 1 en is daarnaast te volgen via het Twitter-account @FCVolendam en de story op Instagram. De hashtag van deze wedstrijd is #volein. De aftrap is zondagmiddag om 12:15 uur.

Laatste nieuws