Volendamse batterijen opgeladen voor Jong Ajax

dinsdag 23 februari 2021, 18:45 uur

22 februari 2021 / Keuken Kampioen Divisie

Na ruim twee weken zonder voetbal vanwege sneeuw en vorst, staat dinsdagavond een thuiswedstrijd gepland tegen Jong Ajax. De wedstrijd wordt live uitgezonden op ESPN. De aftrap is om 18:45.

Jong Ajax is de huidige nummer elf op de ranglijst. De ploeg haalt vaak wisselende resultaten, maar blijft daarmee ook een onberekenbare schakel. Jong Ajax verloor zijn laatste wedstrijd van FC Dordrecht met 1-2. Een doelpunt van Lassina Traore was niet genoeg voor de overwinning. Opvallend was het debuut van de Edamse goalie Calvin Raatsie, die een verleden heeft bij RKAV Volendam

Weerzien

In de vier voorgaande duels werd er door de Amsterdammers twee keer gewonnen van Jong PSV en Jong Utrecht, verloren van Go Ahead Eagles en werd er met 2-2 gelijk gespeeld tegen Helmond Sport. Gevaarlijkste man bij Jong Ajax is Brian Brobbey. De vertrekkende spits was goed voor negen doelpunten dit seizoen. Voor behoorlijk wat spelers van FC Volendam wordt het treffen met de Amsterdammers een weerzien met hun oude club. Francesco Antonucci, Dean James, Samir Ben Sallam, Ibrahim El Kadiri, Martijn Kaars en Zakaria El Azzouzi hebben allen een verleden in de hoofdstad.

FC Volendam, dat afgelopen weekend het uitduel met Almere City FC afgelast zag worden, en Jong Ajax troffen elkaar vijftien keer eerder. Het laatst gespeelde duel was op De Toekomst, waar het in 1-1 eindigde tussen beiden. Martijn Kaars scoorde voor FC Volendam in dit duel, dat FC Volendam in de slotfase nog bijna wist te winnen.

Show

De laatste wedstrijd aan De Dijk dateert van vorig seizoen en was toen tevens het laatst gespeelde duel in de competitie voor FC Volendam. In het Kras Stadion legden de mannen van Wim Jonk een show op de mat en wonnen met 4-0 van de Amsterdamse beloften. Doelpunten werden gescoord door Franco Antonucci (2x), Ibrahim El Kadiri en Jelle Duin. Het zou later de laatste wedstrijd in een een (bijna) vol stadion blijken...

Laatste vijf wedstrijden:

23-11-2020 | Jong Ajax - FC Volendam : 1 - 1
Martijn Kaars

06-03-2020 | FC Volendam - Jong Ajax : 4 - 0
Franco Antonucci (2x), Ibrahim El Kadiri en Jelle Duin

04-11-2019 | Jong Ajax - FC Volendam : 1 - 3
Nick Doodeman, Marco Tol en Franco Antonucci

28-01-2019 | Jong Ajax - FC Volendam : 1 - 3
Boy Deul (3x)

26-10-2018 | FC Volendam - Jong Ajax : 3 - 1
Boy Deul, Teije ten Den en Nick Doodeman

Twitter & Insta Story

FC Volendam - Jong Ajax wordt live uitgezonden op ESPN en is daarnaast te volgen via het Twitter-account @FCVolendam en de story op Instagram. De hashtag van deze wedstrijd is #voljaj. De aftrap is dinsdagavond om 18:45 uur.

Tekst: Maarten Schuijl
Laatste nieuws