FC Volendam opent jacht op eerste driepunter

vrijdag 11 september 2020, 18:45 uur

10 september 2020 / Keuken Kampioen Divisie

Na het 2-2 gelijkspel een kleine twee weken geleden bij Telstar, zijn de mannen van Wim Jonk uit op de eerste drie punten van dit voetbalseizoen. In het Kras Stadion gaat FC Volendam bij de eerste thuiswedstrijd van dit seizoen voor de overwinning. Jong FC Utrecht is de tegenstander. De aftrap is vrijdagavond om 18:45.

Laatste wedstrijden

Jong FC Utrecht verloor zijn eerste wedstrijd van het seizoen. Thuis verloor de ploeg van René Hake met 1-2 van FC Eindhoven. De enige Utrechtse treffer kwam op naam van Tim Pieters. In de afgelopen week speelden de Utrechtse beloften twee oefenwedstrijden. Beide duels eindigden in een nederlaag. Heracles (4-0) en Fortuna Sittard (3-0) waren te sterk. Op spelersgebied was er wel goed nieuws: Frans jeugdinternational Albert Lottin kwam over van FC Girondins de Bordeaux.

Thuis ongeslagen

FC Volendam speelde acht keer tegen Jong Utrecht. Vier keer wisten de Volendammers drie punten te pakken, één keer werd er gelijk gespeeld en drie keer wisten de Domstedelingen te winnen. De laatste ontmoeting tussen FC Volendam en Jong Utrecht vond plaats op 24 februari van dit jaar. Er werd destijds met 2-1 verloren.

Thuis werd er in dat seizoen wél gewonnen. De Volendamse equipe zegevierde met 1-0, door een doelpunt van Martijn Kaars. In thuiswedstrijden kan FC Volendam sowieso terugvallen op goede resultaten tegen Jong FC Utrecht. Van de vier onderlinge duels aan de Dijk werd er drie keer gewonnen en eenmaal gelijkgespeeld.

Voor Ibrahim El Kadiri en Ben Sallam is het treffen van FC Utrecht een speciale. De twee speelden in de jeugdopleiding van de Domstedelingen.

Laatste vijf ontmoetingen

24-02-2020 | Jong FC Utrecht - FC Volendam: 2 - 1
Martijn Kaars

08-11-2019 | FC Volendam - Jong FC Utrecht: 1 - 0
Martijn Kaars

22-04-2019 | Jong FC Utrecht - FC Volendam: 3 - 1
Anthony Berenstein

23-11-2018 | FC Volendam - Jong FC Utrecht: 2 - 0
Robin Schouten, Anthony Berenstein

09-04-2018 | Jong FC Utrecht - FC Volendam: 2 - 1
Teije Ten Den

Twitter & Insta Story

De wedstrijd FC Volendam – Jong FC Utrecht wordt live uitgezonden op FOX Sports en is daarnaast te volgen via het Twitter-account @FCVolendam, de story op Instagram en het radioprogramma van NH Sport. De hashtag van deze wedstrijd is #voljut. De aftrap is vrijdag om 18:45 uur.

Laatste nieuws