Tweede promotiekandidaat in drie dagen meldt zich

maandag 13 september 2021, 20:00 uur

13 september 2021 / Keuken Kampioen Divisie

Drie dagen na het treffen met De Graafschap treedt FC Volendam alweer aan. Op de maandagavond is Roda JC Kerkrade de tegenstander, dat afgelopen vrijdag speelde tegen NAC Breda. De wedstrijd begint om 20:00 in het Kras Stadion.

Roda JC haalde deze zomer een aantal nieuwe aanwinsten. Rody de Boer, Xian Emmers, Daryl Werker, Dylan Vente (eerder al gehuurd) en Bryan Limbombe zijn nieuwe namen in het Parkstad Limburg Stadion. Daar tegenover stond het vertrek van onder anderen Thijmen Goppel. De rappe buitenspeler vertrok naar SV Wehen Wiesbaden in de Duitse 3. Liga. Wel behielden de Limburgers smaakmaker Patrick Pflücke.

Roda JC kent een wisselvallige periode. De mannen van Jurgen Streppel wisten spectaculair met 0-3 te winnen van De Graafschap, maar inmiddels hapert de motor enigszins. Zo werd er verloren van Excelsior (1-2) en Almere City (3-4). In IJmuiden kwamen De Koempels met schrik vrij bij Telstar. Die wedstrijd eindigde in 3-4, doordat Fabian Serrarens in de zesde minuut van de blessuretijd nog raak schoot. Afgelopen vrijdag eindigde het duel met NAC Breda zoals deze begon: 0-0.

Moeilijk te kloppen

FC Volendam en Roda JC ontmoetten elkaar 47 keer eerder. De balans is in het voordeel van de Volendammers; 22 overwinning om acht gelijke spelen en zeventien verliespartijen. Van de 23 thuisduels verloor FC Volendam er slechts drie en kwam het in 22 duels tot score. Ook Robert Mühren kan goede prestaties overleggen in duels tegen de Limburgers. In de laatste vier duels die hij speelde tegen Roda JC was de Volendammer telkens trefzeker.

De laatste thuiswedstrijd tegen Roda JC ging met 3-4 verloren. De twee vroege treffers van Samuele Mulattieri waren destijds niet voldoende voor de winst. De laatste thuisoverwinning op Roda JC was in het seizoen 2019-2020. Toen werd Roda JC met 4-0 aan de kant gezet. Doelpunten werden gemaakt door Zakaria El Azzouzi, Jari Vlak, Nick Doodeman en Martijn Kaars.

Laatste vijf wedstrijden

06-03-2021 | FC Volendam - Roda JC: 3 - 4
Samuele Mulattieri (2x) en Zakaria El Azzouzi

04-10-2020 | Roda JC - FC Volendam: 1 - 1
Nick Doodeman

24-01-2020 | Roda JC - FC Volendam: 2 - 3
Martijn Kaars (2x) en Derry John Murkin

16-08-2019 | FC Volendam - Roda JC: 4 - 0
Zakaria El Azzouzi, Jari Vlak, Nick Doodeman en Martijn Kaars

03-05-2019 | FC Volendam - Roda JC: 1 - 1
Joey Veerman

Ticketverkoop

Het is mogelijk om online je bestellen. Voor deze wedstrijd kun je per persoon maximaal vier kaarten aanschaffen. Het maximumaantal toeschouwers is 4.500. Wees er dus snel bij; op = op. Klik hier om je ticket online te bestellen. Een seizoenkaart aanschaffen kan natuurlijk ook nog steeds!

ESPN, Instagram & Radio

Kun je niet aanwezig zijn in het stadion? Dan is het duel te volgen via het Twitter-verslag en via onze story op Instagram. Daarnaast doet NH Sport live radioverslag van de wedstrijd. De aftrap is om 20:00 in het Kras Stadion.

CoronaCheck app

Voor dit duel worden de maatregelen van de Rijksoverheid gevolgd. Daarom hebben personen vanaf 13 jaar naast een wedstrijdkaart ook een negatieve testuitslag, herstel- of vaccinatiebewijs nodig. Dit bewijs dien je middels de gratis CoronaCheck app bij toegang te tonen. Ben je nog niet volledig gevaccineerd of heb je nog geen vaccinatiebewijs? Dan dien je binnen 24 uur voor aanvang van de wedstrijd een eenmalige gratis sneltest te doen via testenvoortoegang.nl. Let op: dit verloopt niet via FC Volendam.

Zorg dus voor een werkende QR Code. Die krijg je:
- 14 dagen na je laatste vaccinatie;
- of via een herstelbewijs, waarmee je aantoont dat je corona hebt doorstaan. Hiervoor dien je positief te zijn getest door de GGD. Ook dient je positieve coronatest ouder dan 11 dagen te zijn en niet langer geleden dan 180 dagen;
- of bij een negatieve test via Testen Voor Toegang. Deze is 24 uur geldig.

Laatste nieuws