Oranje-getint TOP Oss volgende opponent voor FC Volendam in vorm

vrijdag 20 november 2020, 18:45 uur

18 november 2020 / Keuken Kampioen Divisie

Na een uitstekende periode voor Wim Jonk en consorten, mogen zij komende vrijdagavond aantreden tegen de nummer zeventien op de ranglijst: TOP Oss. De Volendammers sloten de afgelopen vijf wedstrijden winnend af en zijn inmiddels acht wedstrijden ongeslagen. Het team scoorde aanzienlijk veel doelpunten. Met 25 doelpunten in de lopende winstreeks maakte het team er gemiddeld vijf per wedstrijd. Het duel tegen de Brabanders begint om 18.45 uur en is live te zien op FOX Sports 3.

TOP Oss is terug te vinden op plaats zeventien. De mannen van Klaas Wels wonnen slechts twee wedstrijden uit elf duels. Op 20 oktober wonnen zij hun laatste wedstrijd, thuis tegen FC Den Bosch (2-0). Daar waar FC Volendam het afgelopen weekend vanwege de interlandperiode niet speelde, verloor TOP Oss met 0-1 van FC Eindhoven.

Bij TOP Oss moet FC Volendam rekening houden met Kyvon Leidsman. De spits werd afgelopen zomer binnen gehaald door de Brabanders. Samen met oud-FC Volendam aanvaller Dennis van der Heijden is hij de clubstopscorer met twee goals. Met Cas Peters (foto boven) en Lorenzo Pique bevat de selectie van Oss meer speler met een FC Volendam-verleden.

De Palingboeren speelden in totaal 37 keer tegen TOP Oss. De Volendammers sloten 23 keer de wedstrijd winnend af. Er werd tien keer gelijk gespeeld. De balans over de laatste vijf wedstrijden is licht in het voordeel van FC Volendam. Afgelopen seizoen werd de wedstrijd ‘slechts’ één keer gespeeld. In Oss werd met 1-2 gewonnen. Jelle Duin maakte de 1-1 vanaf de stip en Martijn Kaars zette de 1-2 eindstand op het bord.

Laatste vijf wedstrijden

19-11-2019 | TOP Oss - FC Volendam: 1 - 2
Jelle Duin, Martijn Kaars

05-04-2019 | TOP Oss - FC Volendam: 0 - 0

14-09-2018 | FC Volendam - TOP Oss: 0 - 0

12-01-2018 | FC Volendam - TOP Oss: 3 - 1
Nick Doodeman, Enzo Stroo, Nick Runderkamp

25-08-2017 | TOP Oss - FC Volendam: 1 - 0

Twitter & Insta Story

De wedstrijd FC Volendam - TOP Oss wordt live uitgezonden op FOX Sports 3 en is daarnaast te volgen via het Twitter-account @FCVolendam, de story op Instagram en het radioprogramma van NH Sport. De hashtag van deze wedstrijd is #voltop. De aftrap is vrijdagavond om 18:45 uur.

Laatste nieuws