Degradant VVV-Venlo volgende Limburgse gast aan de Dijk

vrijdag 17 september 2021, 20:00 uur

15 september 2021 / Keuken Kampioen Divisie

FC Volendam speelt vrijdagavond in eigen huis tegen VVV-Venlo, de tweede Limburgse opponent in vier dagen. Het is alweer vijf seizoenen geleden dat de degradant uit de Eredivisie de reis naar de Dijk maakte, terwijl de laatste thuisoverwinning dateert van 2006. De aftrap in het Kras Stadion is om 20.00 uur.

De Venlonaren zijn op de goede weg terug na hun degradatie van vorig seizoen. De Limburgse formatie bezet momenteel de vijfde plaats op de ranglijst en wonnen drie van hun laatste vier wedstrijden. Afgelopen vrijdag moest FC Den Bosch eraan geloven: 2-1. Doelpunten kwamen op naam van Yahcuroo Roemer en Brian Koglin. FC Volendam moest het afgelopen maandag doen met één punt tegen Roda JC: 2-2. In die wedstrijd zag Daryl van Mieghem de rode kaart, waardoor hij geschorst is voor het duel tegen VVV-Venlo.

De Limburgers hebben in de zomer aardige zakengedaan. Zo verkochten ze de Griekse spits Giakoumakis aan Celtic en Vito van Crooy aan Sparta Rotterdam. In totaal vertrok haast het halve team en dus moest het de selectie voorzien van nieuw bloed. Onder anderen Erik Sorga van het Amerikaanse DC United en buitenspeler Joeri Schroijen (AO Xanthi, Griekenland) kwamen naar Nederland. Tussen de nieuwelingen komen we ook een oude bekende tegen. Kees de Boer speelde in de Volendamse jeugdopleiding en verdedigt nu de geel-zwarte clubkleuren van de Venlonaren.

Laatste winst in 2006

FC Volendam en VVV-Venlo speelden 46 keer eerder tegen elkaar. De balans is daarin licht in het Volendamse voordeel. 17 overwinning om 13 remises en 16 verliespartijen. Het laatste duel dat werd gespeeld was op 17 februari 2017. De Volendamse equipe verloor in eigen huis met 0-1. Het duel dat eerder in Venlo werd gespeeld dat seizoen eindigde wel in een driepunter voor de Volendammers. In De Koel werd er met 0-1 gewonnen, door een goal van Jack Tuijp. De laatste thuisoverwinning was in 2006: Charles Dissels was toen de enige doelpuntenmaker.

Laatste vijf wedstrijden

17-02-2017 | FC Volendam - VVV-Venlo: 0 - 1

09-09-2016 | VVV-Venlo - FC Volendam: 0 - 1
Jack Tuijp

29-01-2016 | VVV-Venlo - FC Volendam: 3 - 0

28-08-2015 | FC Volendam - VVV-Venlo: 1 - 1
Ties Evers

01-05-2015 | FC Volendam - VVV-Venlo: 1 - 1
Kevin Brands

Ticketverkoop

Het is mogelijk om online je tickets te bestellen. Voor deze wedstrijd kun je per persoon maximaal vier kaarten aanschaffen. Het maximumaantal toeschouwers is 4.500. Wees er dus snel bij; op = op. Klik hier om je ticket online te bestellen. Een seizoenkaart aanschaffen kan natuurlijk ook nog steeds!

Instagram, Twitter & Radio

Kun je niet aanwezig zijn in het stadion? Dan is het duel te volgen via het Twitter-verslag en via onze story op Instagram.

CoronaCheck app

Voor dit duel worden de maatregelen van de Rijksoverheid gevolgd. Daarom hebben personen vanaf 13 jaar naast een wedstrijdkaart ook een negatieve testuitslag, herstel- of vaccinatiebewijs nodig. Dit bewijs dien je middels de gratis CoronaCheck app bij toegang te tonen. Ben je nog niet volledig gevaccineerd of heb je nog geen vaccinatiebewijs? Dan dien je binnen 24 uur voor aanvang van de wedstrijd een eenmalige gratis sneltest te doen via testenvoortoegang.nl. Let op: dit verloopt niet via FC Volendam.

Zorg dus voor een werkende QR Code. Die krijg je:
- 14 dagen na je laatste vaccinatie;
- of via een herstelbewijs, waarmee je aantoont dat je corona hebt doorstaan. Hiervoor dien je positief te zijn getest door de GGD. Ook dient je positieve coronatest ouder dan 11 dagen te zijn en niet langer geleden dan 180 dagen;
- of bij een negatieve test via Testen Voor Toegang. Deze is 24 uur geldig.

Laatste nieuws