FC Volendam op bezoek bij meester van de puntendeling

15 oktober 2019

vrijdag 18 oktober 2019, 20:00 uur

15 oktober 2019 / Keuken Kampioen Divisie

Voor FC Volendam zit er inmiddels alweer een kwart van de competitie op. Momenteel bivakkeren de Volendammers in de middenmoot, maar de ploeg van trainer Wim Jonk mikt op een hogere plaats. Vrijdag reist de ploeg naar Deventer voor de ontmoeting met Go Ahead Eagles. De aftrap in De Adelaarshorst is vrijdag om 20.00 uur.

Na de 1-1 tegen FC Den Bosch zullen de mannen van trainer Wim Jonk, die afgelopen zaterdag 53 kaarsjes mocht uitblazen, wederom het gevoel hebben dat er meer had ingezeten. Met het aanvallende spel worden er genoeg kansen gecreëerd, maar ontbreekt net dat laatste puzzelstukje in de afwerking. Afgelopen zondag stond de paal een Volendamse overwinning in de weg.

De tegenstander van vrijdagavond heeft zich de laatste weken ontpopt tot de koning van de gelijke spelen. Onder leiding van trainer Jack de Gier speelden de Eagles de laatste vier competitieduels in de Keuken Kampioen Divisie gelijk. Ook afgelopen zondag kwam Go Ahead niet verder dan een 1-1 op bezoek bij Almere City. Daarmee kwam het puntentotaal van de Deventenaren op veertien, twee meer dan FC Volendam. Wel hebben zij sinds augustus geen wedstrijd meer verloren.

Bij Go Ahead Eagles staat ook dit seizoen oud-Volendammer Hobie Verhulst onder de lat. De Amsterdamse sluitpost verdedigde 107 maal het doel voor Het Nieuwe Oranje. Middenvelder Richard van der Venne is met vier doelpunten en evenveel assists de gevaarlijkste man aan de kant van de thuisploeg. Ook Jaroslav Navrátil is een vertrouwde naam in de voorde van de Eagles. Middenvelder Mael Corboz is door zijn rode kaart van afgelopen zondag geschorst.

FC Volendam ging al dertig keer in de geschiedenis op bezoek bij de Go Ahead Eagles, Slechts acht keer namen de Palingboeren de volle buit mee en achtmaal kwam de ploeg niet verder dan een gelijkspel. Vorig seizoen bleek Go Ahead Eagles een maatje te groot voor FC Volendam. In de Adelaarshorst werd het 3-0. De laatste overwinning dateert van januari 2008, toen Bernard Hofstede en Paul Quasten de Volendamse goal verzorgden in de met 1-2 gewonnen wedstrijd.

De grootste overwinning in Deventer boekte FC Volendam op 30 maart 2002. Het werd toen 5-2 voor de Volendammers. Tyrone Loran, Donny de Groot, Dion Esajas en Maurice Buys (twee treffers) zetten hun naam op het scorebord. De grootste nederlaag dateert van januari 2012. FC Volendam kreeg een ferme 5-0 nederlaag aangesmeerd.

Hopelijk trekt FC Volendam het ingezette herstel door in het duel met Go Ahead en zitten er drie punten in de tas bij het verlaten van de roemruchtige Vetkampstraat.

Laatste vijf edities

07-09-2018 | Go Ahead Eagles - FC Volendam 3 - 0

08-09-2017 | Go Ahead Eagles - FC Volendam 1 - 1
Teije ten Den

11-04-2016 | Go Ahead Eagles - FC Volendam 3 - 2
Kevin van Kippersluis, Soufiane Laghmouchi

03-05-2013 | Go Ahead Eagles - FC Volendam 3 - 1
Brandley Kuwas

13-01-2012 | Go Ahead Eagles - FC Volendam 5 - 0

Scheidsrechter
De wedstrijd staat onder leiding van de 36-jarige Edwin van de Graaf. Langs de lijn wordt hij geassisteerd door de heren Janson en Ketting. Kick-off is vrijdagavond om 20:00 uur.

Twitter
De wedstrijd is weer via ons Twitter-account @fcvolendam te volgen, de story op Instagram, het schakelprogramma op FOX Sports 1 en te beluisteren via het radioprogramma van NH Sport. De hashtag van deze wedstrijd is #gaevol.

Historie
Wil je weten hoe de wedstrijden tussen Go Ahead Eagles en FC Volendam de afgelopen seizoenen zijn geëindigd? Kijk dan hier!

Tekst: Dennis van Putten

Laatste nieuws