Helmond Sport moet eerste slachtoffer worden in jacht op eerherstel

vrijdag 18 september 2020, 18:45 uur

17 september 2020 / Keuken Kampioen Divisie

Na twee verliespartijen op rij, is het elftal van Wim Jonk uit op eerherstel. Na het 1-3 verlies tegen NEC, wacht vrijdagavond Helmond Sport. Het SolarUnie Stadion zal de wedstrijd huisvesten. De aftrap is vrijdagavond om 18:45 uur.

Wisselvallige start

Helmond Sport kent een wisselvallige start van het seizoen. Zo wonnen de Helmonders 1-2 bij TOP Oss en werd er met 0-0 gelijkgespeeld tegen FC Eindhoven. In de thuiswedstrijd tegen NAC Breda waren de Bredanaren te sterk: 0-2. Desondanks ontvangen de Helmonders complimenten voor het frisse spel. Bij de formatie van Will Boessen is een aantal nieuwe namen gekomen gedurende de tranfserperiode. Zo haalde het liefst vier spelers bij KV Mechelen en kwamen Boyd Reith en Rowen Koot over van respectievelijk Sparta en Fortuna Sittard.

FC Volendam gaat vrijdag voor de eerste driepunter van het seizoen. Na de 1-3 nederlaag heeft de ploeg van Jonk slechts één punt uit drie wedstrijden. Het team is erop gebrand daar iets aan te veranderen. In de afgelopen wedstrijden mistte het, naast de langer geblesseerde Kevin Visser, ook Micky van de Ven, Dean James en Mohamed Betti. Dit trio is er ook vrijdag niet bij.

FC Volendam speelde liefst 45 keer tegen Helmond Sport. 21 keer pakten de Volendammers drie punten, acht keer werd er gelijk gespeeld en zestien keer grepen de Helmonders de overwinning. De laatste ontmoeting tussen FC Volendam en Helmond Sport vond plaats op 31 januari van dit jaar. Er werd met 2-1 gewonnen. Een eigen goal van Guus Joppen en een doelpunt van Francesco Antonucci hielpen de Volendammers aan drie punten destijds. De heenwedstrijd stond in dat seizoen gepland tijdens de eerste speelronde. In de eerste officieële wedstrijd van trainer Wim Jonk kwamen de Volendammers niet verder dan 1-1. Jari Vlak was destijds pas in de slotfase trefzeker.

De balans over de laatste vijf ontmoetingen is ruim in het voordeel van de Wijdbroeken. De Volendammers verloren de laatste vijf keer niet. Er werden drie overwinningen geboekt en twee keer gelijkgespeeld. Voor de geblesseerde Kevin Visser is het duel met Helmond Sport een speciale. Hij speelde 95 wedstrijden voor de Helmonders.

Laatste vijf ontmoetingen

31-01-2020 | FC Volendam - Helmond Sport: 2 - 1
Francesco Antonucci, Guus Joppen (e.d.)

09-08-2019 | Helmond Sport - FC Volendam: 1 - 1
Jari Vlak

15-02-2019 | FC Volendam - Helmond Sport: 1 - 0
Kevin Visser

28-09-2018 | Helmond Sport - FC Volendam: 2 - 2
Enzo Stroo, Martijn Kaars

19-01-2018 | Helmond Sport - FC Volendam: 1 - 4
Enzo Stroo, Joey Veerman, Kevin Visser, Rodney Antwi

Twitter & Insta Story

De wedstrijd Helmond Sport - FC Volendam wordt live uitgezonden op FOX Sports en is daarnaast te volgen via het Twitter-account @FCVolendam, de story op Instagram en het radioprogramma van NH Sport. De hashtag van deze wedstrijd is #helvol. De aftrap is vrijdag om 18:45 uur.

Laatste nieuws