FC Volendam kan in Helmond op ‘periodematchpoint’ komen

vrijdag 3 december 2021, 20:00 uur

03 december 2021 / Keuken Kampioen Divisie

De ongeslagen reeks kan vrijdagavond worden vergroot naar zestien, als FC Volendam het opneemt tegen Helmond Sport. In Brabant kan het team van trainer Wim Jonk op ‘periodematchpoint’ komen. De wedstrijd begint om 20.00 uur in Helmond.

Helmond Sport is behoorlijk uit vorm. De mannen van Wil Boessen wisten op 10 oktober voor het laatst een wedstrijd te winnen. FC Dordrecht werd toen met 0 - 1 verslagen door de Brabanders. Hun vorige wedstrijd tegen NAC, van afgelopen zaterdagmiddag, ging met 1 - 0 verloren. Het was alweer de zevende wedstrijd op rij die niet winnend werd afgesloten.

Ontknoping periode nadert

FC Volendam voert samen met Jong Ajax de ranglijst van de tweede periode aan. Het aantal punten en zelfs het doelsaldo is gelijk; het enige verschil is dat Jong Ajax één doelpunt meer wist te scoren (22 om 21). De Amsterdammers spelen maandag thuis tegen FC Emmen en sluiten de periode af met een bezoek aan TOP Oss. Voor FC Volendam is naast Helmond Sport ook Jong PSV (thuis) de tegenstander. Ook achtervolger Excelsior is met één punt achterstand nog in de race.

Aan Helmondse zijde is Jellert van Landschoot de gevaarlijkste man. Hij is clubtopscorer met acht doelpunten in de Keuken Kampioen Divisie. Het duel tegen Helmond Sport kan een speciale worden als Kevin Visser bij de selectie zit. Hij kan dan in actie komen tegen zijn oude club, waar hij 95 keer het shirt voor droeg.

Volendams voordeel

FC Volendam en Helmond Sport speelden al 42 keer tegen elkaar in de Keuken Kampioen Divisie. Hierin wonnen de Volendammers twintig wedstrijden en de Helmonders vijftien. Zeven keer werden de punten onderling verdeeld. FC Volendam leed in de afgelopen negen onderlinge duels geen enkele keer een nederlaag. Vorig seizoen werd er twee keer gewonnen van de Brabantse formatie. In Volendam werd het 5 - 1 en in Helmond werd het 0 - 1. Het enige doelpunt dat in Helmond werd gescoord kwam op naam van Nick Doodeman, die in extremis de bal binnen kopte. Het laatste verlies in Helmond dateert van oktober 2016, toen de Volendammers met 2-0 onderuit gingen.

Vijf eerdere affiches

09-04-2021 | FC Volendam - Helmond Sport: 5 - 1
Ibrahim El Kadiri, Derry John Murkin, Denso Kasius, Samuele Mulattieri (2x)

18-09-2020 | Helmond Sport - FC Volendam: 0 - 1
Nick Doodeman

31-01-2020 | FC Volendam - Helmond Sport: 2 - 1
Franco Antonucci, Guus Joppen (e.d.)

09-08-2019 | Helmond Sport - FC Volendam: 1 - 1
Jari Vlak

15-02-2019 | FC Volendam - Helmond Sport: 1 - 0
Kevin Visser

ESPN, Instagram & Radio

De wedstrijd tegen Helmond Sport is te volgen via het schakelprogramma van ESPN. Daarnaast is het duel te volgen via het Twitter-verslag en via onze story op Instagram. Daarnaast doet NH Sport live radioverslag van de wedstrijd. De aftrap is om 20.00 uur.

Laatste nieuws