FC Volendam kan tegen Jong Ajax ongeslagen reeks naar tien tillen

maandag 23 november 2020, 21:00 uur

21 november 2020 / Keuken Kampioen Divisie

Afgelopen vrijdagavond speelde FC Volendam met 1-1 gelijk tegen TOP Oss. Na afloop was er teleurstelling, maar al snel werden de blikken alweer op maandagavond gericht. De Volendamse equipe reist dan af naar de hoofdstad om het op te nemen tegen Jong Ajax. De wedstrijd start om 21.00 uur en is live te zien op FOX Sports 1.

Voorsprong verspeeld

Het gelijkspel tegen TOP Oss betekende wel alweer het negende duel zonder nederlaag. Maar waar bij de mannen van Wim Jonk de teleurstelling overheerste, gold dat ook zeker voor de talenten van Ajax. De Amsterdammers kwamen tegen FC Den Bosch al gauw op een 0-2 voorsprong, waarna deze als sneeuw voor de zon verdween en ook zij slechts een punt overhielden: 2-2. Brian Brobbey verzorgde beide doelpunten voor de ploeg van trainer Mitchell van der Gaag.

Desalniettemin zijn de beloften dit seizoen een onberekenbare factor. We vinden ze terug op de achtste positie, met 19 punten uit twaalf wedstrijden. De Amsterdammers wonnen eerder dit seizoen van Cambuur (2-3) en Excelsior (3-0), maar verloren ruim van NAC (4-0) en Almere City (1-4). Gevaarlijkste man aan Amsterdamse zijde is Brobbey. Met zijn productie van afgelopen vrijdag tilde hij zijn totaal naar zeven. Toch blijft het afwachten met welke spelers de Amsterdamse beloften aantreden.

Laatste vier gewonnen

FC Volendam ontmoette Jong Ajax veertien keer. Zeven keer kwamen de Palingboeren als winnaar uit de tweestrijd. De Volendammers wonnen de laatste vier onderlinge ontmoetingen. Vorig seizoen won FC Volendam beide wedstrijden van Jong Ajax. In Amsterdam werd er met 1-3 gewonnen door doelpunten van Nick Doodeman, Marco Tol en Francesco Antonucci. Ook de thuiswedstrijd werd winnen afgesloten. In wat later de laatste wedstrijd van seizoen 2019-2020 bleek, scoorden Francesco Antonucci (2x), Ibrahim El Kadiri en Jelle Duin de doelpunten voor Het Nieuwe Oranje.

Laatste vijf wedstrijden

06-03-2020 | FC Volendam - Jong Ajax: 4 - 0
Francesco Antonucci (2x), Ibrahim El Kadiri, Jelle Duin

04-11-2019 | Jong Ajax - FC Volendam: 1 - 3
Nick Doodeman, Marco Tol, Francesco Antonucci

28-01-2019 | Jong Ajax - FC Volendam: 1 - 3
Boy Deul (3x)

26-10-2018 | FC Volendam - Jong Ajax: 3 - 1
Boy Deul, Teije ten Den, Nick Doodeman

20-04-2018 | FC Volendam - Jong Ajax: 1 - 2
Gerry Vlak

Twitter & Insta Story

De wedstrijd Jong Ajax - FC Volendam wordt live uitgezonden op FOX Sports 1 en is daarnaast te volgen via het Twitter-account @FCVolendam en de story op Instagram. De hashtag van deze wedstrijd is #jajvol. De aftrap is maandagavond om 21:00 uur.

Laatste nieuws