Opnieuw zware tegenstander voor Jong FC Volendam

zaterdag 19 september 2020, 15:00 uur: Jong FC Volendam - HHC Hardenberg

17 september 2020 / Tweede Divisie

Het is niet de gewenste start van het seizoen geworden voor Jong FC Volendam. Tegen Sparta met een man meer werd het slechts 2-2 en vorige week had het team van Johan Plat eigenlijk niets in te brengen tegen Rijnsburgse Boys. Een op papier "makkelijke" tegenstander zou dan gewenst zijn, maar de mannen mogen vol aan de bak tegen HHC Hardenberg dat weer mee wilt doen om de bovenste plaats.

Zoeken

Over vorige week kunnen we kort zijn, dat was gewoon niet genoeg voor de Tweede Divisie. Natuurlijk is Rijnsburgse Boys door de kenners als één van de titelkandidaten aangewezen, maar de 3-0 had zomaar veel hoger uit kunnen vallen. Na het lastige afgebroken seizoen is het dus nog steeds zoeken voor de jonge spelersgroep van Johan Plat. Ook stonden er vorige week slechts vijf de zelfde spelers aan de aftrap in vergelijking met een week eerder. En die spelers stonden ook niet op de zelfde positie als tegen Sparta. Dat is natuurlijk het "probleem" met ons als opleidingsteam, maar met meer vastigheid komt er ook meer vertrouwen en zou het normaal gesproken ook beter moeten gaan. En als je dan ook nog eens heel snel en vrij knullig een doelpunt tegen krijgt dan wordt het bijna vechten tegen de bierkaai.

Geen goals

Tegenstander HHC Hardenberg kent ook geen goede start. Na een doelpuntloos gelijkspel in Groesbeek tegen De Treffers in de "verre oosten derby", ging de ploeg van Bert van Hunenstijn vorige week in eigen huis toch wel verrassend met 0-2 onderuit tegen IJsselmeervogels. Dit was natuurlijk een echte topwedstrijd, maar Berry Smit had nou niet echt een prima voorbereiding met de "vogels" gedraaid. In dat opzicht was HHC dus toch zeker wel de favoriet, maar konden dat niet waarmaken. Zo heeft de ploeg uit Hardenberg nog geen doelpunten gemaakt. Ze zullen er alles aan doen om hier zaterdag verandering in te brengen. Afgelopen seizoen begon Jong FC Volendam sterk tegen HHC en kwam zelfs met 1-0 voor. Uiteindelijk werd het 1-3 voor de gasten, maar er had voor de thuisploeg zeker meer ingezeten. Hopelijk kunnen beide teams het publiek een goede wedstrijd voorschotelen en blijven de punten aan de dijk!

Arbitrage

De wedstrijd staat zaterdag onder leiding van de heer Lorenzo Cairo. Slechts één keer eerder floot hij Jong FC Volendam. Dat was op zaterdag 30 september 2017 tegen ONS Sneek (3-1). Aan de zijlijnen wordt hij geassisteerd door Gijs van Mun en Frank Winter. Vierde official is Robbie Tiesinga.

Pers en parkeren bezoekers

Voor alle thuiswedstrijden van Jong FC Volendam dient iedereen van de pers via e-mail een accreditatie aan te vragen bij de perschef van Jong FC Volendam. Klik hier voor het persbeleid van (Jong) FC Volendam. Bezoekers van de wedstrijd dienen er rekening mee te houden dat er niet direct bij het stadion geparkeerd kan worden. Voor informatie over bereikbaarheid en parkeren klikt u hier.
Mocht u niet aanwezig kunnen zijn dan is de wedstrijd ook te volgen via ons Twitter account. De hashtag is #jvohhc.Laatste nieuws