FC Volendam heeft met NAC Breda-uit nog rekening openstaan

vrijdag 14 januari 2022, 20:00 uur

12 januari 2022 / Keuken Kampioen Divisie

Daar waar FC Volendam het jaar goed begonnen is met een 2 - 1 zege op Telstar, is de tegenstander van komende vrijdag moeizaam uit de startblokken gekomen in 2022. Voor NAC Breda is het 0 - 0 gelijkspel thuis tegen FC Eindhoven misschien exemplarisch voor het gehele seizoen, waarin het nog niet écht heeft laten zien wat het kan. De Parel van het Zuiden ontvangt vrijdag het team van trainer Wim Jonk, dat na de nederlagen vorig seizoen nog wel een rekening heeft openstaan. De wedstrijd tegen NAC Breda is live te zien bij ESPN 3. De aftrap is om 20:00 uur.

Het wil dit seizoen nog steeds niet vlotten bij NAC. De, bij vlagen erg wisselvallige, Brabanders bezetten de negende positie op de ranglijst, een positie waar de Bredase fans niet blij mee kunnen zijn. Wél zijn de geel-zwarten doorgestoten tot de achtste finale van de TOTO KNVB Beker, door knap te winnen van FC Utrecht. Van de laatste zeven competitieduels verloor NAC er slechts één. Op bezoek bij ADO Den Haag werd met 4-1 verloren. Als we het dan toch over reeksen hebben: de overwinning op Telstar betekende voor FC Volendam alweer het negentiende ongeslagen duel op een rij. Het clubrecord van 21 ongeslagen wedstrijden op rij uit het seizoen 1969-1970 komt daarmee in zicht.

Tegen FC Eindhoven moest NAC het doen zonder routinier Ralf Seuntjens en vier andere spelers. Of trainer Edwin de Graaf komende vrijdag wél de beschikking heeft over dit vijftal moet worden afgewacht. Gevaarlijkste mannen aan Bredase zijde zijn; Thom Haye en Seuntjens. Middenvelder Haye wist tot nu toe acht keer doel te treffen, spits Seuntjens vond tien keer het net. Ook doelman Nick Olij laat zich geregeld gelden en werd afgelopen weekend gehuldigd voor beste doelman van de tweede periode. Robert Mühren, die tegen Telstar alweer zijn twintigste goal van het seizoen maakte, treft vrijdag zijn oude club.

KKD-balans gelijk

Ontmoetingen tussen FC Volendam en NAC Breda zijn vaak erg spannend. In de Keuken Kampioen Divisie kwamen beide teams elkaar tien keer tegen. De balans is exact gelijk, vijf overwinningen om vijf verliespartijen. Desondanks heeft FC Volendam het in Breda altijd moeilijk. In de gehele historie won het in Brababt slechts drie keer. De laatste keer was in de openingswedstrijd van het seizoen 2015-2016, toen er met 1 - 4 werd gewonnen bij De Parel van het Zuiden. Jack Tuijp, Kees Kwakman, Bert Steltenpool en Guyon Philips waren de doelpuntenmakers in dat duel.

De eerste ontmoeting van dit seizoen eindigde in een 1 - 0 zege voor FC Volendam. Denso Kasius maakte met een schitterende volley het enige doelpunt. Vorig seizoen verloren de Volendammers beide duels in Breda. In de competitie werd geflatteerd met 3 – 0 verloren, terwijl het in de nacompetitie met 4 - 1 opzij werd gezet. Er staat dus nog een rekening open.

Laatste vijf edities

18-10-2021 | FC Volendam - NAC Breda: 1 - 0
Denso Kasius

15-05-2021 | NAC Breda - FC Volendam: 4 – 1
Samuele Mulattieri

19-03-2021 | FC Volendam - NAC Breda: 2 - 1
Samuele Mulattieri en Samir Ben Sallam

18-12-2020 | NAC Breda - FC Volendam: 3 - 0

30-08-2019 | FC Volendam - NAC Breda: 2 - 1
Martijn Kaars en Gijs Smal

ESPN, Twitter & Instagram

Het affiche in Breda wordt live uitgezonden op ESPN 3. Een andere mogelijkheid om het duel te volgen is via het Twitter-verslag en via onze story op Instagram. De aftrap in het Rat Verlegh Stadion is vrijdagavond om 20:00 uur.

Tekst: Maarten Schuijl
Foto's: Fred Rotgans
Laatste nieuws