NAC Breda eerste horde op weg naar Eredivisie

zaterdag 15 mei 2021, 16:30 uur

14 mei 2021 / Keuken Kampioen Divisie

Na de behaalde zesde plaats op de ranglijst, speelt FC Volendam in de play-offs om promotie tegen nummer vijf NAC Breda. Medio maart won FC Volendam thuis nog van de Brabanders. De wedstrijd wordt om 16.30 uur gespeeld in het Rat Verlegh Stadion in Breda. Het duel is live te zien bij ESPN.

NAC eindigde het seizoen als vijfde en verloor in zijn laatste wedstrijd met 3-2 van kampioen SC Cambuur. De mannen van Maurice Steijn kwamen met 2-0 voor, maar dit bood niet de houvast om de drie punten over de streep te trekken. In die wedstrijd werd voormalig FC Volendam-speler Robin Schouten in de slotfase met zijn tweede gele kaart van het veld gestuurd. De schorsing telt echter niet voor de play-offs, waardoor de verdediger er zaterdag ‘gewoon’ bij is.

Play-offs

Dit seizoen play-offwedstrijden gespeeld over één wedstrijd, daar waar er voorheen thuis én uit werd gevoetbald. Mochten de Volendammers tegen NAC aan het langste eind trekken, dan treffen ze in de halve finale de nummer zestien van de Eredivisie. Dit kan FC Emmen of Willem II worden. Die wedstrijd wordt gespeeld op donderdag 20 mei. De finale is op zondag 23 mei.

Bij de mannen van Maurice Steijn moeten we vooral op de voorhoede letten. Sydney van Hooijdonk was al goed voor vijftien doelpunten en Mounir El Allouchi voor dertien. Laatgenoemde miste dit seizoen geen enkele wedstrijd en staat bekend om zijn ragfijne afstandsschoten en standaardsituaties.

Zege laatste wedstrijd

FC Volendam en NAC troffen elkaar vier keer eerder in play-off verband. De Volendammers wonnen nooit van NAC in de play-offs; twee keer werd het gelijk en twee keer werd er verloren. Het laatste play-off duel werd gespeeld in het seizoen 2016-2017, toen verloor Het Nieuwe Oranje met 2-0 in Breda, terwijl het thuisduel destijds in 2-2 eindigde. In het afgelopen seizoen wonnen de Volendammers met 2-1 in eigen huis van NAC, door doelpunten van Samuele Mulattieri en Samir Ben Sallam. In de uitwedstrijd werd er met 3-0 verloren.

Laatste duels play-offs

21-05-2017 | NAC Breda - FC Volendam: 2 - 0

18-05-2017 | FC Volendam - NAC Breda: 2 - 2

Daniel van Son en Nick Runderkamp

08-05-2006 | NAC Breda - FC Volendam: 0 - 0

05-05-2006 | FC Volendam - NAC Breda: 1 - 2
Abdelhali Chaiat

ESPN, Twitter & Insta

NAC Breda - FC Volendam is live te volgen via ESPN, het Twitter-account @FCVolendam, de story op Instagram en het radioprogramma van NH Sport. De hashtag van deze wedstrijd is #nacvol. De aftrap is zaterdagmiddag om 16:30 uur.Laatste nieuws