FC Volendam verliest laatste oefenduel op Spaanse bodem

Real Balompédica Linense - FC Volendam 2 - 0 (0 - 0)

19 december 2022 / Oefenwedstrijd

FC Volendam heeft het trainingskamp in Spanje afgesloten met een 2 - 0 nederlaag tegen Real Balompédica Linense. In La Linea trok de Spaanse ploeg in de tweede helft de wedstrijd naar zich toe.

Een deel van de selectie liet het oefenduel tegen de Spanjaarden verstek gaan. Toch stond er een sterk elftal Volendammers aan de aftrap, met onder anderen Henk Veerman in de spits en Daryl van Mieghem op het middenveld. Kayne van Oevelen maakte zijn debuut in het doel. Ondanks de prima namen op het veld werd het een eerste helft zonder vuur. Het gevaarlijkste moment kwam van Bilal Ould-Chikh. De buitenspeler dribbelde dreigend het strafschopgebied van RB Linense in en eindigde op de grond, maar kreeg geen penalty. Van Mieghem waagde na een half uur een poging uit een vrije trap, maar de Spaanse doelman kon redding brengen. Tegenstander RB Linense bracht hier ook weinig tegenover.

De tweede helft begon voor FC Volendam met vier wissels. Barry Lauwers wisselde Van Oevelen af en ook Josh Flint, Jordi Blom en Brian Plat kwamen binnen de lijnen. Een tegenvaller was dat de invalbeurt van Plat al snel voorbij was. Hij viel uit met een blessure en werd vervangen door Dean James. Gevaar was er aan het begin van de tweede helft al snel. Walid Ould-Chikh mikte een vrije trap op de lat en RB Linense kreeg een vrije kopkans, maar zag Lauwers redding brengen.

Tegentreffers

De thuisploeg was het begin van de tweede helft het gevaarlijkst. Na twee behoorlijke kansen was het Alu Koroma die met een streep vanaf randje strafschopgebied zorgde voor een 1 - 0 voorsprong voor RB Linense. Vier minuten later was het opnieuw raak. Borja López schoot fraai raak via de binnenkant van de paal. FC Volendam moest zichzelf bijeen zien te rapen en op zoek gaan naar kansen. Dat gebeurde via Jordi Blom. De invaller dribbelde sterk naar binnen en haalde goed uit, maar zag zijn poging naast het doel vliegen. Dichterbij kwamen de oranjehemden niet.

Trainingskamp Spanje

FC Volendam vliegt dinsdag terug naar Nederland, waar de voorbereiding op de tweede seizoenshelft een vervolg zal krijgen. Het is de bedoeling dat er voor de jaarwisseling nog een oefenduel wordt gespeeld. FC Volendam hervat de Eredivisie op zondag 8 januari met een uitduel tegen SC Cambuur.

66' Alu Koroma 1 - 0
70' Borja López 2 - 0

Opstelling FC Volendam: Kayne van Oevelen (46' Barry Lauwers); Achraf Douiri (46' Brian Plat / 53' Dean James), Xavier Mbuyamba (46' Josh Flint), Benaissa Benamar, Derry John Murkin; Walid Ould-Chikh (67' Lequincio Zeefuik), Daryl van Mieghem, Imran Nazih; Bilal Ould-Chikh, Henk Veerman, Ibrahim El Kadiri (46' Jordi Blom).