Weergaloze Stanković blinkt uit in Volendamse zege

FC Volendam - Jong AZ: 2 - 1 (1 - 1)

11 februari 2022 / Keuken Kampioen Divisie

FC Volendam heeft met een 2 - 1 overwinning goede zaken gedaan in de strijd om het kampioenschap. Wim Jonk en zijn elftal hadden het bij vlagen lastig tegen Jong AZ, maar mede door een weergaloos keepende Filip Stanković bleven de punten in het Kras Stadion.

De mannen van Wim Jonk begonnen scherp aan de wedstrijd. Binnen de minuut had Daryl van Mieghem het eerste schot van de wedstrijd genoteerd. De buitenspeler kwam gevaarlijk op, maar zag zijn schot in de korte hoek gekeerd worden door Sem Westerveld. Na tien minuten kwam de Volendamse succesformatie op een 1 - 0 voorsprong. De connectie van de broers Walid en Bilal Ould-Chikh uitte zich op het veld. Waar Walid de bal panklaar legde voor broer Bilal, die de bal langs Westerveld werkte. Een moment van onscherpte veroorzaakte de gelijkmaker. De bal bleef te lang hangen bij de Volendamse zestienmeter, waarna Mohamed Taabouni de bal in de verre hoek kon drukken. Na de 1 - 1 bleef het een poos stil, wel bleef Jong AZ gevaarlijk via de counter. Zo zag trainer Maarten Martens zijn aanvallers Ernest Poku en Iman Griffith dichtbij een doelpunt komen. Aan de andere kant kwam Bilal Ould-Chikh vlak voor rust nog in de buurt van het doel, maar na een knappe actie schoot hij hard over het Alkmaarse doel.

Voorsprong

Na de theepauze schoten de Volendammers uit de startblokken. Uit een hoekschop liep aanvoerder Damon Mirani de bal binnen. Met de 2 - 1 voorsprong op zak probeerden de Volendammers te zoeken naar meer, maar werd het doel niet meer gevonden. Pogingen van Boy Deul en Ibrahim El Kadiri strandden in de handen van Westerveld. Jonk gunde vervolgens Koen Blommestijn zijn eerste minuten in de Volendamse hoofdmacht. De spits kwam tien minuten voor het einde van de wedstrijd in het veld voor Walid Ould-Chikh. Daarmee werd de aanval nogmaals gezocht door FC Volendam. Invaller Alex Plat zette Westerveld aan het werk, die de bal ternauwernood uit de verre hoek wist te houden.

Penalty

Filip Stanković kroonde zich vervolgens tot man van de wedstrijd. De Servische doelman stopte vijf minuten voor tijd een strafschop. Nog geen minuut later hield hij weer zijn doel schoon, een kopbal van Lewis Schouten wist hij op knappe wijze tegen te houden. Mede door zijn sterke optreden wisten de Volendammers de punten over de streep te trekken.

FC Emmen-uit

Volgende week staat er een uitwedstrijd op het programma. Een absolute topper tegen FC Emmen wacht dan voor de Wijdbroeken. Het duel aan de Oude Meerdijk begint om 20:00 en is live te zien bij ESPN.

Scoreverloop:
9’ Bilal Ould-Chikh 1 - 0
14’ Mohamed Taabouni 1 - 1
47’ Damon Mirani 2 - 1

Opstelling FC Volendam: Filip Stanković, Achraf Douiri (74’ Sjors Kramer), Damon Mirani, Benaissa Benamar (46’ Josh Flint), Dean James (65’ Ibrahim El Kadiri), Walid Ould-Chikh (81’ Koen Blommestijn), Gaetano Oristanio (74’ Alex Plat), Boy Deul, Daryl van Mieghem, Robert Mühren, Bilal Ould-Chikh.

Opstelling Jong AZ: Sem Westerveld, Fons Gemmel (74’ Robin Lathouwers), Lewis Schouten, Tijs Velthuis (62’ Misha Engel), Maxim Dekker, Peer Koopmeiners, Iman Griffith (74’ Soulyman Allouch), Bram Franken (46’ Myron van Brederode), Ernest Poku, Fedde de Jong, Mohamed Taabouni.

Tekst: Maarten Schuijl
Foto's: Fred Rotgans | Pro Shots - Sonny Lensen