Wondervolley Kasius brengt FC Volendam koppositie

FC Volendam - NAC Breda: 1 - 0 (1 - 0)

18 oktober 2021 / Keuken Kampioen Divisie

FC Volendam heeft maandag de koppositie in de Keuken Kampioen Divisie gegrepen. In eigen huis werd dankzij een wondervolley van Denso Kasius met 1-0 gewonnen van NAC Breda.

Voor aanvang van het duel nam FC Volendam op het veld afscheid van oud-spelers Nick Doodeman en Jari Vlak. Doodeman vertrok vorige winter naar SC Cambuur en promoveerde met die club naar de Eredivisie. Vlak verliet FC Volendam in diezelfde transferwindow voor FC Emmen. Zakelijk directeur Richard de Weijze bedankte het duo voor bewezen diensten en trakteerde ze op een ingelijste foto uit hun FC Volendam-periode.

FC Volendam zocht direct het initiatief: Robert Mühren leek oog-in-oog met NAC-doelman Nick Olij al heel snel de kans te krijgen op de 1-0, maar de Volendammer spits werd teruggefloten voor buitenspel. Daarna golfde het spel op en neer en moesten beide keepers enigszins in actie komen: eerst keerde Filip Stankovic een inzet van Danny Bakker, daarna zette Boy Deul Olij aan het werk met een hard schot.

Volley

De doelman moest even later het antwoord schuldig blijven op een fantastische volley van Kasius. Na een fraaie dribbel én voorzet van Ibrahim El Kadiri, schoot de rechtsback snoeihard raak in de verre hoek: 1-0. Niet lang erna kwam ook Mühren in kansrijke positie, maar zijn inzet ging een meter naast het Bredase doel. Ook Dean James probeerde het van net buiten de zestien: zijn inzet ging over. Dit alles gebeurde in een fase waarin FC Volendam zich nadrukkelijk op de helft van NAC meldde in de jacht op de tweede treffer. Het laatste wapenfeit van Volendammer zijde kwam van de voet van El Kadiri, die Olij testte door naar binnen te trekken en te schieten. De doelman kon de inzet ternauwernood keren.

Katachtig

Na de pauze was het spelbeeld anders doordat de gasten sterk uit de kleedkamer kwamen. Dat leek na acht minuten te resulteren in de gelijkmaker, maar de treffer van Ralf Seuntjens werd geannuleerd: de arbitrage vond dat de aanvaller een overtreding had gemaakt op Stankovic. Later was de doelman er als de kippen bij om een andere gevaarlijke NAC-aanval onschadelijk te maken, iets dat Stankovic wel vaker moest doen in het tweede bedrijf. De van Internazionale gehuurde goalie onderscheidde zich daarna op fantastische wijze: met een katachtige reflex hield hij Odysseus Velanas van scoren af. 

Toch bleef NAC bepalen op het veld en hing de gelijkmaker meer in de lucht dan een nieuwe treffer van FC Volendam. Met veel wilskracht probeerde de ploeg van trainer Wim Jonk - die onder andere Martijn Kaars en Lequincio Zeefuik binnen de lijnen bracht - overeind te blijven. Iets dat lukte, waardoor FC Volendam weer drie belangrijke punten kan bijschrijven. En niet onbelangrijk: Het Nieuwe Oranje grijpt de eerste positie in de Keuken Kampioen Divisie. Vrijdag mag de ploeg daardoor als trotse koploper naar Wijdewormer, als de Volendammers het opnemen tegen het goed presterende Jong AZ.

Scoreverloop
28' Denso Kasius 1 - 0

FC Volendam: Filip Stankovic; Denso Kasius, Brian Plat, Damon Mirani, Dean James; Calvin Twigt (72' Lequincio Zeefuik), Alex Plat (83' Walid Ould-Chikh), Boy Deul; Daryl van Mieghem, Robert Mühren, Ibrahim El Kadiri (65' Martijn Kaars).

NAC Breda: Nick Olij; Ruben Ligeon, Dion Malone, Danny Bakker, Jethro Mashart (82' Michaël Maria); Jarchinio Antonia (46' Vieri Kotzebue), Thom Haye, Yassine Azzagari, Pjotr Kestens (65' Kai de Rooij); Odysseus Velanas (70' Boris van Schuppen), Ralf Seuntjens.

Tekst: Brian Wijker
Foto's: Fred Rotgans
Laatste nieuws