Zijlstra schiet O21 eigenhandig naar driepunter / Ruime zege O19 op NAC Breda

FC Volendam O21 - Excelsior O21: 2 - 1 / FC Volendam O19 - NAC Breda O19: 4 - 0

18 september 2024 / FC Volendam Jeugdopleiding

FC Volendam O21 kroop door het oog van de naald afgelopen zaterdag. Tijdens het thuisduel tegen Excelsior O21 keken de wijdbroeken na twaalf minuten al tegen een achterstand, maar dankzij Mauro Zijlstra bleven de drie punten alsnog in het Kras Stadion. Met twee goals, waarvan eentje in de laatste minuut, bekroonde hij zich tot matchwinner.

Na twaalf minuten spelen kwamen de gasten op voorsprong. Vanuit de Rotterdamse defensie werd de bal richting aanvaller Valentijn Zandbergen gespeeld. De linksbuiten combineerde met collega Noa El Hamdaoui, waarna hij zichzelf weer aanspeelbaar maakte en de verre hoek vond: 0 - 1. Op slag van rust was het Zijlstra die de Volendammers weer naast zij bracht. Ghillian Ilaria werd weggestuurd door David Petrović, die vervolgens nipt de achterlijn haalde en Zijlstra in stelling bracht te scoren. En met succes; de aanvaller werkte hard af in de boven hoek en zette de gelijke stand met rust op het bord: 1 - 1.

Terwijl de klok de negentig minuten naderde, stond nog steeds de 1 - 1 stand op het bord. Het was dan ook de allerlaatste seconde van de wedstrijd waarin de beslissing viel. Een vrije trap van Ilaria, die daarmee zijn tweede assist van de middag mocht bijschrijven, werd hard richting de diep lopende Zijlstra gewerkt, die zijn tegenstander passeerde en vervolgens de keeper de verkeerde hoek in stuurde. Zo wonnen de Volendammers op het nippertje van Excelsior O21 met 2 - 1.

Scoreverloop:
12' Valentijn Zandbergen 0 - 1
45' Mauro Zijlstra 1 - 1
89' Mauro Zijlstra 2 - 1

Gele kaarten:
Nordin Bukala. Isaque Sousa Monte (Excelsior O21)

Opstelling FC Volendam O21: Kayne van Oevelen; Seif Kardal, Luc van Koeverden, Nash Bijnoe, Jesse Buurmeester; Nordin Bukala, David Petrović (60. Giraynho Kluivert), Ghillian Ilaria; Azzam El Nasri (86. Keenan Cruden), Mauro Zijlstra, Anwar Ouled Amar

FC Volendam O19 boekte een overtuigende winstpartij in eigen huis. Tegen NAC Breda was de ploeg van Rowdy Nossent en Arjen Zwaan met 4 - 0 te sterk. Goals van Thymen van der Geer, Quincy Hoquee, Jesper Tielemans en Valenciano Perseit resulteerde in een ruime winstpartij.

De Volendammers begonnen goed aan de wedstrijd. Na zeven minuten stond de 1 - 0 al op het scorebord. Een piekfijne assist van Keenan Cruden werd fraai binnengewerkt door Van der Geer. Zeven minuten later werd de voorsprong verdubbeld door Hoquee, toen hij diep werd gestuurd door Matthijs Stoelinga en via een wippertje over de keeper de bal binnen werkte. Zo stond FC Volendam O19 al na een kwartier op een 2 - 0 voorsprong.

Vier

Na een kwartier spelen in het tweede bedrijf viel de derde Volendamse treffer. Het was topscorer Tielemans die wederom een assist van Cruden hard achter goalie Boaz van Pruijssen werkte: 3 - 0. In de laatste minuut van de wedstrijd maakte Perseit de vierde en laatste treffer van de middag. Invaller Jacob Simon zette zijn lichaam in om de bal te winnen en stuurde Perseit weg. Doelman Van Pruijssen toucheerde het leer nog, maar kon niet tegenhouden. Zo won FC Volendam O19 met 4 - 0 van NAC Breda O19.

7' Thymen van der Geer 1 - 0
14' Quincy Hoquee 2 - 0
72' Jesper Tielemans 3 - 0
90' Valenciano Perseit 4 - 0

Mohammed Belfqih en Elias Hazir

Opstelling FC Volendam O19: Yaell Samson; Mark Schilder, Francisco Marizan, Lars de Wit, Quincy Hoquee; Matthijs Stoelinga, Mohammed Belfqih (62. Elias Hazir), Robin van Cruijsen (83. Reda Benaamar); Keenan Cruden (74. Jacob Simon), Jesper Tielemans (83. Laurens van Kleef), Thymen van der Geer (74. Valenciano Perseit)

Foto's: Chris Dingsdag en Samuel Mulders
Tekst: Stefan van Nierop