FC Volendam, Kras Recycling en Kivo schenken kunstgrasveld aan voetbalschool Kosovo

22 december 2021

FC Volendam heeft met topsponsoren Kras Recycling en Kivo Plastic Verpakkingen een mooi project omarmd in het kader van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Het oude kunstgrasveld uit het Kras Stadion, dat onlangs is vervangen door een nieuwe mat, is geschonken aan een voetbalschool in Kosovo.

Het gezamenlijke bedrijf van Kras Recycling en Kivo Plastic Verpakkingen, REKS, heeft een grote bijdrage geleverd aan de schenking van het voetbalveld aan het Kosovaanse team. Zij hebben reeds twee jaar contact met de voetbalschool voor een eventuele samenwerking, maar door de corona-omstandigheden is de samenwerking pas dit jaar tot stand gekomen. Alle kosten om het veld te transporteren zijn volledig door de twee bedrijven gesponsord.

"De mensen in Kosovo bezitten niet veel", vertelt Henk Kras jr, directielid bij Kras Recycling (rechts op bovenstaande foto). "Met ons bedrijf zijn wij veel in contact met de mensen daar. Wij willen ons steentje bijdragen aan de ontwikkeling van de jeugd door meer sportcapaciteit te creëren. Naast het schenken van het kunstgrasveld mogen jeugdspelers uit Kosovo, in groepjes van vijf, meetrainen bij FC Volendam."



Laatste nieuws