Mening seizoenkaarthouders Jaap Jonk Tribune

De Eredivisie komt eraan! Daar hebben we met z’n allen, de club en de supporters, jaren naar gesnakt. Het loopt dan ook storm met aanvragen voor seizoenkaarten. Wij verwachten dat veel wedstrijden uitverkocht zullen raken. Fantastisch natuurlijk, maar tegelijkertijd stelt dat hogere eisen aan de veiligheid binnen het stadion dan we de voorgaande jaren gewend waren. En we draaien er niet omheen dat dat kan leiden tot herplaatsing voor seizoenkaarthouders.

Wat is er precies aan de hand? Het stadion is er niet op gebouwd om een grote groep mensen op een klein oppervlak te dragen. Bijvoorbeeld bij de fans op de Hekside, die voor veel sfeer zorgen en als twaalfde man het team uitbundig steunen. Ook de KNVB spreekt ons op onze veiligheidsmaatregelen aan en wil weten hoe we ‘overcrowding’ gaan voorkomen.
 

Geef ons je mening tot uiterlijk 27 juli
Daarom inventariseren we nu wat ieders wens is, zodat we voor alle supporters straks een zo gezellig én veilig mogelijk seizoen kunnen garanderen. We willen hiervoor graag weten hoe je denkt over een mogelijke herplaatsing. Je kunt kiezen uit vier mogelijkheden:

  • Ik heb een zitplaats in vak A, B of C en wil die behouden, samen met de supporters van de Hekside.
  • Ik heb een zitplaats in vak A, B of C. Ik wil niet in hetzelfde vak als de supporters van de Hekside, maar wil wel zo dicht mogelijk bij mijn oude vak.
  • Ik zit nu niet in vak A, B of C, maar wil per se bij de Hekside een zitplaats.
  • Ik zit niet in vak A, B of C en wil graag mijn eigen plek behouden.
  • Ik geef niets door. Ik heb daarmee ook geen bezwaar tegen herplaatsing op de Jaap Jonk tribune.

Let wel: het gaat om een inventarisatie
Het is ons streven om zo snel mogelijk voor iedereen de beste plek te kunnen vinden binnen de mogelijkheden die we hebben. Dat wil dus niet zeggen dat we daadwerkelijk voor iedereen overgaan tot herplaatsing. We nemen ook mee dat groepjes fans graag bij elkaar wil zitten, hoe groot of hoe klein ook.

Dus: vul het formulier op deze pagina in. Je kunt jouw stem tot uiterlijk 27 juli doorgeven. Reageer je niet, dan gaan we ervan uit dat je geen bezwaar hebt tegen herplaatsing.
 

Veiligheidsmaatregelen
FC Volendam is al weken druk bezig met de voorbereidingen op het komende Eredivisie-seizoen. De veiligheid van onze supporters hoort daar zeker bij. Om problemen met de veiligheid te voorkomen, is het van belang dat fans straks op de stoel plaatsnemen die is aangewezen op hun seizoenkaart. Dat is ons uitgangpunt voor alle veiligheidsmaatregelen. Daarom willen we bijtijds zorgen dat die plaatsen voor alle fans duidelijk zijn en zoveel mogelijk aansluiten op hun wens. Jouw mening draagt eraan bij dat we er met z’n allen een prachtig voetbaljaar van kunnen maken. Dus laat jouw stem horen. Dankjewel!
 

Met sportieve groet,
Bestuur & directie FC Volendam